Midtjysk Model Flyveklub

Genrelt om modelflyvning

Modelflyvning er fjernstyret flyvning med alle former for luftbårne fartøjer. Alt fra droner og helikoptere til svævefly, motorfly og jets. Hvis det er i luften og kan fjernstyres, så er det en del af modelflyvning. Man kan dyrke modelflyvning både som afslappende hobby eller som konkurrence sport og det er helt op til en selv at afgøre hvad man har lyst til.

Hvad koster det at starte model flyvning?

Den bedste måde at starte med modelflyvning er at låne klubbens skoleflyver hvor man sammen med en dygtigt instruktør lærer at flyve. Denne service er fuldstændig gratis for klubbens medlemmer. Når man har lært de mest basale ting, er det på tide at skaffe sin egen model. En god brugt model er den bedste og billigste måde at komme videre med. Med lidt vejledning fra klubben kan en god flyver med alt grej skaffes for 1500-2000 kr.

Når man flyver på egen hånd er medlemskab af klubben og modelflyvning Danmark(forsikring) påkrævet.

Skal man have certifikat og hvad koster modelflyvecertifikat?

Så længe at modellen ikke vejer mere end 7kg, så er der ikke nogen krav om certifikater. Der skal dog altid være minimum en pilot tilstede på pladsen som har certifikat. Det koster ikke noget at tage et certifikat ved en af klubbens dygtigste kontrollanter. Ved modeller over 7kg skal man have et såkaldt stormodels certifikat.

Kan jeg prøve og flyve med modelflyvere?

Midtjysk Modelflyveklub har klubaften hver tirsdag og torsdag fra kl. 19 i sæsonen fra april til oktober. Alle er velkommen til at kigge ud og få en snak med os. Hver tirsdag tilbydes der skoleflyvning såfremt vejret tillader det.

Hvis man er interesseret i modelflyvning, så kontakt en af klubbens bestyrelsesmedlemmer på klubbens hjemmeside:

Formand

Mikael L. Lauridsen

Tlf.: 40996211

Formand@midtjysk-mfk.dk

Indmeldelser

Peter Vestergaard

Tlf.: 25297307

kasserer.midtjysk.mfk@gmail.com

Pladsmand

Jens-Jørn Hansen

Tlf.: 40590143

jjcorner70@gmail.com

Kontakt os
Prøv selv at flyve

Herning Lufthavn