Hvad er ultralet flyvning?

Generelt om Ultralet

Ultralet flyvning i Danmark er i rivende udvikling, og vi oplever en stor tilstrømning af nye medlemmer i Herning Ul Klub. Der er sket en store udvikling af flyene samt af mere gunstige Europæiske regler, der gør ultralet flyvning til en interessant sportsgren for flyv-interesserede i alle aldre.

Vi har et skolefly, der bruges til uddannelse af vores nye kommende piloter.

Vores fly er lette at håndtere og billige i drift. De har en max vægt på 450 kg og er utrolig velflyvende. Der er plads til 2 personer i flyene. 

I Herning Ul Klub har vi to klubfly, der kan lejes på timebasis af klubbens medlemmer til billige penge.

Som pilot i klubben har du også mulighed for at leje vores rejsefly. Du kan f.eks. flyve til Berlin med overnatning og se den dejlige by. Der plads til en kammerat og en let oppakning om board. Sådan en tur vil tage 3 timer og 45 minutters flyvetid, fra du giver takeoff gas på Herning Lufthavn, til du lander nede i Berlin.  Vores rejsefly er også velegnet til hurtigt at komme rundt i det danske sommerland. Rejseflyet har brændstof til ca. 8 timers flyvning, og du bestemmer selv din rute.

Hvor meget koster det at flyve ultralet fly?

Herning Ul Klub har to fly til udlejning:

Pristabel for leje af flyvere

Vi har ganske fornuftige priser på udlejning af vores klub fly. Klubben lægger vægt på, at det er økonomisk muligt for alle medlemmer at deltage i denne interesse for luftsport.

Herning Ul Klub har siden 1984 fløjet ultralet flyvning på Herning Lufthavn. Der er gennem årene samlet en stor mængde viden omkring Ultralette flyv, lige fra uddannelse af vores piloter til service og vedligeholdelse af flyene.

Vi har i klubben faste materieldage, hvor klubbens medlemmer kan deltage i vedligeholdes af flyene. For mange af medlemmerne er dette en rigtig spændende del af klublivet. Det er ikke et krav for medlemmerne at deltage i vedligeholdelse af flyene.

Hvilke helbredsmæssige krav er der for at blive ultralet pilot?

For at flyve som pilot på et ultralet fly, skal du have et gyldigt certifikat.

Vi har i Herning Ul Klub vores egen flyveskole og kan
uddanne dig til ultralet pilot.

Du skal inden start have en helbredsgodkendelse hos en
flyvelæge. Det er lidt i stil med en godkendelse til et bilkørekort, dog med hjerte EKG-måling. Det tilrådes at du tager til lægetjek inden du starter din uddannelse. Du får et certifikat på denne helbredsgodkendelse. Vi kalder det en
Medical class 2.

Hvor lang tid tager det at få certifikat?

Alt i alt skal du regne med ca. 8 måneders uddannelse for at
få dit certifikat. Programmet er sammensat af teori om vinteren og flyvetræning
om sommeren. 

Hvor gammel skal man være for at flyve Ultralet?

Du kan få dit certifikat, når du fylder 17 år

Hvad koster et Ultralight Certifikat?

Pristabel til UL certifikat pris

*Der kan kræves ekstra skoleflyvningstimer, hvis dette bedømmes nødvendigt af uddannelseschefen. Udgifter til kørsel for kontrollant, samt start og landingsøvelser uden for Herning Lufthavn er ikke medregnet.

Der betales løbende gennem uddannelsen for skoling og teoriundervisning.

Hvordan starter man med at flyve Ultralet fly?

I Herning UL Klub er du altid velkommen til bare at kigge forbi. Den letteste måde at starte i klubben på er at møde op i klubhuset.  Vi er normalt i klubhuset på Skinderholmvej 7b, 7400 Herning alle søndage fra kl. 09:00. Der er altid kaffe og brød, og vi vil med glæde vise dig rund i hangaren og klublokalerne.

Du kan også booke dig en prøvetur med en af vores instruktører. Derefter er det bare at møde op på Skinderholmvej 7b, og se om ultralet flyvning er en sportsgren for dig.

Bookning af prøvetur finder du på www.ulpilot.dk

Er du nyt medlem i klubben?

Vi forsøger i Herning Ul Klub altid at tage godt imod vores nye medlemmer. Du er som nyt medlem altid velkommen til at deltage på lige fod i flyvning og klubaktiviteter med alle os andre. Vi holder en del aktiviteter i løbet af foråret og sommeren.

Fast aktivitetsdage, forår/sommer:

Søndage kl 09:00

Herning Lufthavn, Klubhuset

Morgenkaffe, flyvning

Onsdage kl 16:30

Herning Lufthavn, Klubhuset

Emne aften, Pizza & øl

Onsdagene er vores emneaften, her kan der ske lidt af hvert. Det kan være undervisning, materieldage med olie skifte på flyene. Planlægning af klubture med forberedelse af rute og flyveplan. Vi bestiller lidt mad og drikker sikkert også en fyraftens øl.

Onsdagene bliver slået op på vores Facebook gruppe: ”Herning Ultralet flyveklub” med dagens emne og eventuel tilmelding.

BilledeafinstruktørMichael

Michael Fogh

Ul instruktør

Tlf. 23840984

Bent K Pedersen

Ul Instruktør

Tlf. 23274333

Under en prøvetur bliver introduceret til ultralet flyvning, og der er rig mulighed for at få alle spørgsmål besvaret
Kontakt

Herning UL Klub
Skinderholmvej 27
7400 Herning